Onbeperkt in eten en service

Over ons

Liggend in het mooie Gouda

Brownies&downieS Gouda is gevestigd in een monumentaal pand in de prachtige oude stad Gouda. De bijzondere inrichting van het pand is in een industriële stijl en is heerlijk knus. Het voelt als een warme huiskamer in de drukke binnenstad. Daar proberen wij het onze gasten iedere dag weer naar de zin te maken en verwachtingen zelfs te overtreffen. Het  team bestaat uit 21 leuke jongens en meiden met een verstandelijke beperking die bij ons ontzettend veel plezier hebben.  Bij ons kom je niet zomaar lunchen. Bij ons is lunchen een echte beleving.  Gezelligheid, warmte, liefde en zorg voor elkaar. 

Nieuwe winkel:

Jantje zag eens pruimen hangen

Inmiddels is er ook een winkel geopend: Jantje zag eens pruimen hangen. 150 meter verderop. Kom daar ook eens snuffelen tussen de vele woon accessoires, kinderboeken en verrassende kado ideeën. 

Onbeperkt in eten en service

Brownies&downieS Gouda

Vliegende start!

In 2016 zijn we gestart. Het team bestaat uit een enthousiaste club mensen met en zonder verstandelijke beperking. Elke dag zetten we ons in wat resulteerde in de prijs voor leukste restaurant in Gouda in 2018 & 2019. In het restaurant leren medewerkers een vak. Wat voor de één een beperking is, is voor ons een kans!

Bas en saS

Het ondernemers koppel van Brownies&downieS Gouda heeft liefde voor het vak. Bas is al jaren lang werkzaam in de horeca.  Saskia heeft haar ervaring  in de zorg. Verstandelijk gehandicapte zorg, psychiatrie en manager ouderenzorg. Bas en Saskia hadden nog één droom: een eigen onderneming waarin zorg & lekker eten samen kwam. Welkom bij Brownies& downieS Gouda!

Ons team

Bij Brownies&downieS Gouda werken 21 jongeren met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. De reguliere arbeidsmarkt is vaak te zwaar. In het restaurant van Brownies&downieS kunnen deze jongeren  het horecavak leren. Er wordt gekeken naar mogelijkheden i.p.v. beperkingen. Langzaam groeien en vertrouwen krijgen! Jongens en meisjes hebben het Down syndroom, Autisme of een licht verstandelijke beperking. Gelukkig beperkt hen dat niet om zichzelf te zijn en hun vak met veel plezier uit te voeren.

Niels van Steenis
Niels van Steenis
Webdesigner
Lees verder
Brownies & downieS Gouda is een hele fijne en leuke plek waar ik altijd met plezier werk als webdesigner en geniet van de de uitgebreide lunchkaart
Susanne Kooren
Susanne Kooren
Directie secretaresse
Lees verder
Het is altijd genieten bij Brownies&downieS Gouda.Een lunchplank om te delen met mijn vriend en een lekker glas wijn maakt ons weekend tot een feest!
Esther Klijn
Esther Klijn
Lees verder
Waarom ik kies voor Brownies&downieS? Omdat het een sfeervolle zaak is met gastvrijheid op het hoogste niveau. Lekkerste lunches, high-tea en ook gewoon een plek om even te genieten van een lekkere kop koffie.
Vorige
Volgende

Contact gegevens

Reservering

Openingstijden

  • Ma 11:30 – 17:00
  • Di   09:30 – 17:00
  • Wo 09:30 – 17:00
  • Do  09:30 – 17:00
  • Vrij 09:30 – 17:00
  • Za  09:30  – 17:00
  • 1e zo v/d maand 12.00-17.00

Route

© Brownies&downieS Gouda – Designed by: Niels van Steenis Webdesign & Branding